David Brog

David Brog

Az Edmund Burke alapítvány elnöke

David Brog  a Maccabee Task Force ügyvezető igazgatója, mely szervezet 2015-ben jött létre abból a célból, hogy visszaszorítsa az Izrael állam irányában, a felsőoktatási intézményekben és más területeken megnyilvánuló delegitimációs kísérleteket. 

Mielőtt csatlakozott a Maccabees-hez, Brog a Christians United for Israel (CUFI) ügyvezető igazgatója volt egészen az alapítástól, 2006-tól 2015-ig. A CUFI előtt Brog az Egyesült Államok Szenátusában dolgozott, ahol Arlen Specter szenátor kabinetfőnöke és a szenátusi igazságszolgáltatási szervezetének személyi igazgatója volt.

2007-ben a Forward újság Amerika legbefolyásosabb zsidó származású személyei közé sorolta a „Forward 50” listáján. 2017-ben az Algemeiner újság Brogot az „Algemeiner Jewish 100” egyikei közé sorolta.

Brog a szerzője a “Reclaiming Israel’s History: Roots, Rights and the Struggle for Peace (2017)”, az “In Defense of Faith: the Judeo-Christian Idea and the Struggle for Humanity (2010)” és a “Standing with Israel: Why Christians Support the Jewish State (2006)”  című könyveknek.