Dr. Samir Saran

Dr. Samir Saran

Az Observer Research Foundation elnöke

Samir Saran Ázsia egyik legbefolyásosabb think tank-jének, az Observer Research Foundation-nek(ORF) az elnöke. A kutatásai a globális kormányzás, az éghajlatváltozás és az energiapolitika, a technológia és az új média, valamint India külpolitikájának kérdéseire összpontosítanak.

Kurátora a Raisina Dialogue-nak, amely India vezető éves találkozója a geopolitika és a geoökonómia területén, valamint elnöke a CyFy, India éves konferenciájának, aminek fókuszában a kiberbiztonság és az internetes kormányzás áll. Ő áll az élén az alapítvány új nemzetközi partnerségek előmozdítására és platformjainak globalizálására irányuló erőfeszítéseinek.

Samir a Kibertér Stabilitásának Globális Bizottságának biztosa, a Világgazdasági Fórum (WEF) regionális cselekvési csoportjának illetve a WEF Geopolitikai Globális Jövő Tanácsának is tagja. Ezen felül a Microsoft Digital Peace Now kezdeményezésének igazgatótanácsában is helyet foglal.

Samir világszerte tart előadásokat, alkalmanként tanácsokat ad befektetőknek és vállalkozásoknak is az Indiai-csendes-óceáni térség geopolitikai trendjeivel kapcsolatban.

Samir nemrégiben megjelent művei között szerepel a „The New World Disorder And The Indian Imperative” Shashi Tharoorral és a „Pax Sinica: Implications for the Indian Dawn” Akhil Deóval.