Tim Marshall

Tim Marshall

Író, újságíró, évtizedekig a BBC és a Sky News tudósítója

Tim Marshall a Sky News korábbi diplomáciai szerkesztője és külföldi tudósítója volt. Harminc év tapasztalat után maga mögött hagyta a híradást, a prezentációkat és a teljes munkaidős újságírást, hogy az írásra és elemzésre koncentrálhasson.

Hat könyvet írt, köztük a “Prisoners of Geography”-t, amely a New York Times és a Sunday Times sikerkönyvének számít. Világszerte több mint másfél millió példányban kelt el és 21 országban jelent meg. Továbbá: “Worth Dying For - The Power & Politics Of Flags” 2016-ban, a “Divided - Why We Are Living In An Age Of Walls” pedig 2018-ban jelent meg.

Marshall újságírói pályafutásának első 3 évét sz IRN párizsi tudósítójaként kezdte, illetve kiterjedt munkát végzett a BBC rádiójában és a TV-ben, majd csatlakozott a Sky News-hoz. Tim Közel-Kelet tudósító lett Jeruzsálem központtal, készített jelentéseket Európából, az Egyesült Államokból és Ázsiából is.

Több mint 30 országból tudósított, köztük számos konfliktus zónában. Az 1999-es koszovói válság nagy részét Belgrádban töltötte, ahol azon kevés nyugati újságírók közé tartozott , aki folyamatosan beszámolt a NATO bomba támadásainak egyik fő célpontjáról. Az elmúlt években az iraki, gázai, afganisztáni, líbiai és szíriai konfliktusokat ismertette.

Marshall első könyve a “Shadowplay: The Overthrow of Slobodan Milosevic” sikerkönyvnek és az adott időszak egyik legismertebb beszámolójának számított Jugoszláviában. Következő könyve a “The Power of Geography” 2021 tavaszán jelenik meg.